Lente – Tijd voor de tuin!

De zon breekt door

Nou, we hebben het geweten deze winter met die sneeuw en kou. Daar waren we echt even stil van. Maar nu breekt de zon door en slaan de lentekriebels toe. Terrasje pikken (eindelijk mag het weer) of lekker bakkie koffie in de tuin tussen het ontluikend groen, maar ook aan het werk.


De handen uit de mouwen

De tuin grondig aanpakken kan natuurlijk altijd, maar als je het nu laat doen, heb je er de hele zomer profijt van. Wij hebben al een complete renovatie gedaan van een achtertuin: afgraven, zandbedding maken, bestrating. Handig dan, zo'n minigraver waarmee je ook makkelijk achter kán komen. Nu is die tuin klaar voor beplanting en wordt het echt leuk. En er volgen er meer.


Groen en een beetje luxe

Groen is een rustgevende kleur en mag niet ontbreken in een tuin waar je wilt relaxen. De juiste boom op een uitgekiende plek voor wat schaduw, een frisse groene haag, een gazon... keus genoeg. En natuurlijk kleurige bloeiende planten. Een beetje luxe mag ook: mooie overkapping van douglas, fraaie schutting van staal met eikenhout, hemelsblauw zwembad? Wij maken het!


Tip

Kijk vooruit! Het zou ons niets verbazen als het een hete, droge zomer wordt. Pas aangeplante bomen, struiken en borderplanten moeten nog wortelen en hebben dan wat extra water nodig.